Czekoladowa filiżanka

Wpis

środa, 22 lutego 2012

Mięso mielone pieczone z jajkiem

Składniki

  • 1/2 kg mięsa z łopatki wieprzowej
  • 1/2 szklanki otrąb pszennych (drobno zmielonych)
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • rozmaryn
  • farsz:
  • 4 jajka
  • dodatkowo :
  • 1/2 szklanki wody

Sposób przyrządzenia

Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek.

Pokroić wzdłuż na ćwiartki.

Mięso zmielić dodać otręby, zimną wodę, jajka, sól i pieprz do smaku oraz 1 łyżeczkę suszonego rozmarynu.

Obraną i posiekaną cebulę z czosnkiem zeszklić na oliwie i dodać do mięsa.

Wyrobić na jednolitą masę i wyłożyć na kawałek foli spożywczej.

Uformować prostokąt lekko spłaszczyć, rozłożyć jajka i zawinąć w zgrabną roladę.

Wyrównać i przełożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą.

Podlać wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać przez ok.

30 minut

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
malinka5110
Czas publikacji:
środa, 22 lutego 2012 14:29

Kanał informacyjny